ID Mal voor ID-kaart: voorkomt identiteitsfraude

24 Aug 2015

Veel bedrijven vragen bij het leveren van bepaalde diensten/producten of bij de registratie van nieuwe klanten een kopie van de ID-kaart van de klant. Volgens de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) hebben echter niet alle bedrijven het recht om de identiteitsgegevens van klanten middels een kopie of scan van het identiteitsbewijs te verzamelen. Alleen overheidsinstellingen, banken, werkgevers, notarissen en casino’s mogen alle identiteitsgegevens van iemands ID-kaart kopiëren. Alle andere bedrijven en instellingen mogen het BSN-nummer van een klant niet opslaan.

 

Afgeschermd kopie maken ID-kaart

De ID Mal is speciaal ontwikkeld voor deze bedrijven die volgens de Wbp niet gemachtigd zijn om alle identiteitsgegeven van een klant te kopiëren of scannen maar wel graag een kopie of scan van de ID-kaart van de klant willen opslaan. Met de ID Mal is het zeer makkelijk om een kopie van een ID-kaart te maken waarbij alleen de toegestane gegevens zichtbaar zijn en het BSN-nummer en bijvoorbeeld pasfoto van de klant worden afgeschermd.

De ID Mal biedt dus een concrete oplossing voor bedrijven om zorgvuldig om te kunnen gaan met identiteitsgegevens van klanten en identiteitsfraude te voorkomen.

 

Meer informatie 

 

Relevante nieuwsberichten

Voorkom identiteitsfraude en bescherm de persoonsgegevens van uw klanten.

slot

Vraag nu de nieuwe ID Mal aan.