ID Mal voor Paspoort: voorkomt identiteitsfraude

28 May 2015

Tegenwoordig wordt het als vrij normaal ervaren dat bedrijven een kopie of scan van het paspoort van hun klanten vragen/maken. Echter, niet elk bedrijf is volgens de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) gemachtigd om alle identiteitsgegevens van klanten te verzamelen en te noteren (dit om identiteitsfraude tegen te gaan). Alleen banken, overheidsinstellingen, werkgevers, notarissen en casino’s mogen alle identiteitsgegevens van een persoon kopiëren, alle andere bedrijven en instellingen mogen het BSN-nummer van een persoon niet opslaan.

 

Afgeschermd kopie maken paspoort

De ID Mal is speciaal ontwikkeld voor bedrijven die graag het paspoort van klanten willen scannen of kopiëren conform de eisen van de Wet bescherming persoonsgegevens. Met de ID Mal is het zeer makkelijk om een kopie van een paspoort te maken waarbij meteen de juiste gegevens (BSN-nummer en pasfoto) zijn afgeschermd.

De ID Mal biedt dus een concrete oplossing voor bedrijven om zorgvuldig om te kunnen gaan met identiteitsgegevens van klanten en identiteitsfraude te voorkomen.

Meer informatie

 

Relevante nieuwsberichten

 

Voorkom identiteitsfraude en bescherm de persoonsgegevens van uw klanten.

slot

Vraag nu de nieuwe ID Mal aan.