Wet bescherming persoonsgegevens

Nieuwe versie ID Mal beschikbaar

14 Dec 2017

Begin het nieuwe jaar veilig en bescherm uw klanten beter tegen identiteitsfraude door gebruik te maken van de nieuwe ID Mal. De nieuwe ID Mal wordt geleverd als set en bestaat uit twee delen. Alle geldige legitimatiebewijzen die momenteel in omloop zijn, staan op de nieuwe ID Mal vermeld. Op 25 mei 2018 wordt deWet bescherming […]

ID Mal bij EditieNL

08 Oct 2015

Een leuk item over de bescherming van persoonsgegevens en identiteitsfraude op EditieNL met een mooie bijrol voor de ID Mal. Dinsdag 6 oktober berichtte het actualiteitenprogramma over het gemak waarmee bedrijven om onze persoonsgegevens vragen en vervolgens bewaren. In de uitzending krijgen we een aantal mooie praktijkvoorbeelden te zien, waarbij er gevraagd wordt naar een identiteitsbewijs, […]

ID Mal voor Paspoort: voorkomt identiteitsfraude

28 May 2015

Tegenwoordig wordt het als vrij normaal ervaren dat bedrijven een kopie of scan van het paspoort van hun klanten vragen/maken. Echter, niet elk bedrijf is volgens de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) gemachtigd om alle identiteitsgegevens van klanten te verzamelen en te noteren (dit om identiteitsfraude tegen te gaan). Alleen banken, overheidsinstellingen, werkgevers, notarissen en casino’s […]

ID Mal: de ID-cover voor bedrijven

13 Apr 2015

Al enige tijd is er een ID-cover van Qiy Foundation op de markt waarmee consumenten bepaalde persoonsgegevens (foto, BSN, documentnummer en Machine Readable Zone) kunnen afschermen bij het maken van een kopie van hun identiteitsbewijs. Nu is er echter ook een afschermingscover, de ID Mal, op de markt speciaal ontwikkeld voor bedrijven die diverse soorten […]

De Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp)

03 Mar 2015

De Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) is op 1 september 2001 in werking gesteld ter vervanging van de Wet persoonsregistratie. De Wet bescherming persoonsgegevens geeft regels ter bescherming van de privacy van burgers. In de Wbp staat wat er wel en niet mag worden gedaan met iemands identiteitsgegevens en wat iemands rechten zijn als zijn of […]

Voor wie is de ID Mal ontwikkeld?

20 Feb 2015

De ID Mal is op de markt gebracht voor bedrijven en instellingen die persoonsgegevens van hun klanten verzamelen door middel van het kopiëren of scannen van identiteitsbewijzen (bijvoorbeeld: paspoort, ID-kaart, rijbewijs en verblijfsdocumenten). Behalve banken, werkgevers, notarissen, overheidsdiensten en casino’s hebben bedrijven conform de regels van de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) niet het recht om […]

Voorkom identiteitsfraude en bescherm uw klanten

Vraag nu de ID-mal aan

Voorkom identiteitsfraude en bescherm de persoonsgegevens van uw klanten.

slot

Vraag nu de ID Mal aan.