Waarom een ID Mal?

04 Feb 2015

Als bedrijf moet u zich sinds 1 september 2001 houden aan de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp). Deze wet schrijft bedrijven voor dat indien zij persoonsgegevens van klanten willen vastleggen en ze hier geen wettelijke verplichting voor hebben ze verplicht zijn de klant hierover te informeren. Ook schrijft de wet voor dat niet elk bedrijf zomaar alle persoonsgegevens van klanten mag registreren.

 

Alleen werkgevers, banken, overheden, notarissen en casino’s hebben het recht om iemands volledige identiteitsbewijs te kopiëren en op te slaan. Voor alle andere bedrijven en instellingen geldt dat zij niet het recht hebben om het burgerservicenummer (BSN) en de rasgegevens (zoals de pasfoto) van klanten te noteren.

 

Voor deze bedrijven is de ID Mal ontwikkeld. Met de ID Mal kan er gemakkelijk en snel een kopie van iemands identiteitsbewijs (paspoort, ID-kaart, rijbewijs of verblijfsdocument) worden gemaakt waarbij de desbetreffende identiteits-gegevens netjes afgeschermd worden. Dit bespaard veel tijd en zorgt er voor dat u als bedrijf moeiteloos de Wet bescherming persoonsgegevens kunt naleven en tegelijkertijd de gegevens van uw klanten beschermd tegen identiteitsfraude.

 

Meer informatie

 

Relevante nieuwsberichten

 

 

 

 

Voorkom identiteitsfraude en bescherm de persoonsgegevens van uw klanten.

slot

Vraag nu de nieuwe ID Mal aan.